Bitcoin

Bit og coin

Kryptovaluta er veldig i vinden om dagen. Det går ikke en dag uten at i hører om hvordan kryptovaluta selger og hvordan det er en fin måte å tjene penger på. Det er rett og slett en vidundermedisin som ingen ende tar. En av utfordring med Bitcoin er at folk ofte ikke helt forstår hva det er som man kjøper og hva det er som man legger pengene sine i. Valuta i seg selv er lett å forstå, men Bitcoin er så mye mer enn kun valuta. Man blir del av fremtidens univers.

Bitcoin kommer fra to ord. Det ene ordet er Bit, som er et engelsk ord som reflekterer grunnsteinen i digital informasjon. Når du er på internett er det to konsepter som bygger opp informasjon. Det starter med 0 og med 1. Det kan ses på som av og på, eller ja og nei. Systemer blir bygget opp i systemer i en slags spørsmål og svar metodikk for å kunne forholde seg til dette konseptet. Bitcoin har tatt sitt første ord Bit herifra. Det andre ordet coin kommer også fra engelsk og betyr mynt. Bitcoin er en elektronisk mynt eller en elektronisk valuta som du kan bruke kun ved hjelp av elektroniske hjelpemidler.

Økonomi

Bitcoin konseptet og valutaen har et stort potensial til å utvikle seg til å bli en egen økonomi. Det er nettopp denne utvidelsen av økonomien som gjør at det er interessant å fortsette å investere i Bitcoin. Hadde Bitcoin kun vært en valuta som ingen bruker så hadde det ikke vært så veldig interessant, men her snakker vi om en valuta som alle vil skal brukes mer. For valutaer er det bruken som er viktig. Når den brukes mer blir det viktigere og verdien blir viktigere. Jo viktigere en valuta jo sterke blir den når den settes under press.

Det finnes mange steder hvor du kan kjøpe varer og tjenester med Bitcoin. Selv om det kan ses på som på mange steder er det fortsatt veldig få steder sammenlignet med den normale økonomien. Når du ønsker å kjøpe deg en jakke eller en genser er det jo ikke slik at du drar frem en Bitcoin og kjøper deg noe. Slik kunne det ha vært, men slik er det ikke i dag. Hva som skjer fremover kan fort endre seg ganske raskt.

Verdier

Verdien på Bitcoin er vanskelig å si, men du kan gå inn på sider som KjopeBitcoin.com og se hva en Bitcoin har verdt i dag og du kan kjøpe Bitcoin. Det er en fin måte å holde seg oppdater på den daglige kursen og utviklingen. Er du interessert i å finne ut mer om hvordan dette virker kan det være smart å tenke litt over hva som er konsekvensen av at det fortsatt slippes flere Bitcoin og at det ikke er noen sentrale enheter som kontrolleres valutaen.