Strøm

Strøm

Det er flere måter å få tak i strøm på. Den vanligste er strøm rett hjem. Skal du kjøpe strøm på batteri eller bruke aggregat er det veldig vanskelig å få til noe fornuftig. Vi ser derfor på strøm som du bruker og strøm som du har til bruk på de aller beste måter. Ikke tenk på så mye annet i første omgang når det kommer til strøm enn selve kontraktene. Skal du kjøpe deg noe, som strøm så er det viktig at du gjør dette på en fornuftig og en sunn måte. I ditt valg av strøm kan du egentlig tenke på strømavtaler som noe egent: spot pris, variabel pris og fast pris for å finne en billig strømavtale.

Disse tre konseptene er ganske enkle å forstå og fine å forholde seg til. Utfordringen kommer fort når du snakker med selgeren og han eller hun sier at de selger ”grønn valg”, ”ung spot”, ”innkjøpspris” og ”online innkjøpspris” som en leverandør kaller sine strømprispakker. Da kan det fort bli litt vanskeligere å forstå hva som foregår. Du må da lese alle strømavtalene slik at du faktisk vet hva du kjøper.

Bruk forskjellige avtaler

La oss ta en titt på disse forskjellige avtalene fordi de gir deg noe som du kanskje ikke har tenk på før. Bruker du tid eller bruker du krefter så er det mye som kan komme din vei på rett og på riktig måte. Ikke bruk dette på en tullette måte eller på en lei måte. Ta et bevisst valg etter at du har satt deg litt inn i det. La oss se på fire forskjellige typer avtaler.

Grønt valg er innkjøpspris pluss 39 kroner i fast pålegg til leverandøren. Det grønne valget er at de garanterer at strømmen er produsert av fornybar samt at du får rabatt på fornybare energikilder som solcelle paneler. Derimot er ung spot er en strømbestilling som du kan gjøre dra din Facebook. Her er det innkjøpspris pluss 29 kroner i fast pålegg per måned.

Innkjøpspris er enda litt billigere og koster 24 kroner per måned over innkjøpsprisen deres, mens online innkjøpspris er det aller billigste alternativet hvor du må bestille abonnementet på internett. Da får du et påslag på 19 kroner per måned over deres innkjøpspris. Faktura kommer også kun på epost. Faktura på post er mye bedre. I den grad det hjelper å få faktura på post så kan det være lettere for deg som bruker å betale fordi du har kontroll og denne kontrollen gjør seg best når det kommer rett i lommen.

Abonnement og bindingstid

Det spennende med alle disse abonnementene er at ingen har bindingstid. Det viser at du lett kan bytte til noe billigere hvis du finner det. Her er alle spot pris avtaler. Denne måten å gi nye navn på til tradisjonelle navn kan være litt forvirrende i starten, men når man forstår hvordan det fungerer går det fort å orientere seg.